XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Formatge de cabra fresc
19/7/2020
Ingredients: 2 litres de llet de cabra en brik Utensilis: Termòmetre Posem la llet en una cassola gran i, amb un foc suau, anem escalfant-la fins a arribar a 25 graus. Afegim el clorur de calci i removem bé. Afegim el ferment i amb l’ajuda d’una cullera gran removem suaument durant un minut. Immediatament afegim el quall diluït i deixem la llet coberta i sense moure-la, durant 12 hores en una habitació que estigui entre 20 i 22 graus de temperatura. Passades les 12 hores, traslladem el formatge quallat a un motlle microperforat i deixem que escorri durant dos dies. Com a alternativa, podem embolicar el quall en una tela de formatger i penjar-lo perquè escorri durant dues hores. Desemmotllem (o traiem de la tela de formatger) i empolvorem la sal per sobre del formatge. Podem menjar immediatament o guardar 1 o 2 setmanes a la nevera. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||