XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Pa de Viena (de llet)
19/7/2020

(Xavier Barriga)

250g. de farina forta de blat
8g. de llevat de forner
5g. de sal
20g. de sucre
10g. de llet en pols
12g. de mantega
140g. de llet

Barrejar tots els ingredients i començar a amassar, afegint la llet a poc a poc. Amassar durant 13 o 14 minuts.

Tot seguit separar en 6 parts d’uns 75 g. cada una. Pressionar-les amb la ma i al mateix temps anar fent un moviment rotatiu fins formar una bola amb cada una d’elles. Tapar-les amb un drap i deixar reposar 20 o 25 minuts.

Passat aquest temps, donar forma a les barretes o panets, procurant plegar-los de manera que agafin aire al fer-ho. Deixar entre 45 i 60 minuts fins que doblin el seu volum. Mentrestant escalfar el forn a 230 o 240 ºC.

Pintar les peces amb ou batut i fer-hi talls amb un cúter o ganivet afilat. Posar-les al forn uns 15 minuts, o fins que es vegi que s’han daurat. Deixar-les refredar damunt d’una reixeta.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)