XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Massa per a pizza – 1
19/7/2020

http://www.kike.c.telefonica.net/endosan/pizza.htm

· Ingredients (per a 500gr de masa de pizza)

250gr de farina
3 cullerades soperes d’oli
10gr de llevat de cervesa
5gr de sal fina
10gr de sucre
185 cl. d’aigua

· Preparació

Dissoldre la sal i el sucre en la meitat de l’aigua. Barrejar la farina i el llevat de cervesa esmicolant-lo finament en un cassó (pot semblar curiós però té la seva raó) i barrejar-ho amb la resta de l’aigua, després barrejar amb l’aigua salada i ensucrada (el llevat de cervesa no suporta massa el contacte amb la sal). Pastar-ho vigorosament durant 5 minuts. Incorporar a poc a poc l’oli, continuar fent la mescla durant altres 3 minuts fins que la pasta es desenganxi amb facilitat del cassó. Enfarinar una mica la massa formant una bola. Col·locar-la en el cassó una mica enfarinat i cobrir-lo amb una làmina de plàstic.

· Per llevar la massa

A l’estiu, deixar que la massa llevi a temperatura ambient, a l’hivern, col·loca el cassó al bany María per obtenir un ambient humit de 25 °C. No la deixis pujar en excés (la massa ha de doblar el seu volum).

· Plegar i deixar reposar la massa

Enfarinar una mica la pasta plegant-la nombroses vegades sobre ella mateixa. Embolicar-la amb un plàstic fi i deixar-la en el frigorífic durant 1h 30m.

· Consells:

Prepara la massa la vigília, quedarà millor. Emmagatzema-la en el frigorífic perquè no fermenti.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)