XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Massa per a pizza – 1
19/7/2020
http://www.kike.c.telefonica.net/endosan/pizza.htm · Ingredients (per a 500gr de masa de pizza) 250gr de farina · Preparació Dissoldre la sal i el sucre en la meitat de l’aigua. Barrejar la farina i el llevat de cervesa esmicolant-lo finament en un cassó (pot semblar curiós però té la seva raó) i barrejar-ho amb la resta de l’aigua, després barrejar amb l’aigua salada i ensucrada (el llevat de cervesa no suporta massa el contacte amb la sal). Pastar-ho vigorosament durant 5 minuts. Incorporar a poc a poc l’oli, continuar fent la mescla durant altres 3 minuts fins que la pasta es desenganxi amb facilitat del cassó. Enfarinar una mica la massa formant una bola. Col·locar-la en el cassó una mica enfarinat i cobrir-lo amb una làmina de plàstic. · Per llevar la massa A l’estiu, deixar que la massa llevi a temperatura ambient, a l’hivern, col·loca el cassó al bany María per obtenir un ambient humit de 25 °C. No la deixis pujar en excés (la massa ha de doblar el seu volum). · Plegar i deixar reposar la massa Enfarinar una mica la pasta plegant-la nombroses vegades sobre ella mateixa. Embolicar-la amb un plàstic fi i deixar-la en el frigorífic durant 1h 30m. · Consells: Prepara la massa la vigília, quedarà millor. Emmagatzema-la en el frigorífic perquè no fermenti. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||