XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS SANT QUIRZE DEL VALLÈS BARCELONA 669.56.38.33 xagarr@gmail.com Informació legal

EL BLOG DE XAVIER GARRIDO

Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar

Inici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons

Crestes de carbassó i llagostins
18/12/2012

(Karlos Arguiñano)

Per a 4 persones:

16 bases de crestes
16 llagostins
1 carbassó
1 ceba tendra
1 all
2 culleradetes de llavors de sèsam
1 ou
Oli d’oliva
Sal
Julivert

Per a l’acompanyament:
1 enciam de fulla de roure
El suc dels caps dels llagostins
2 culleradetes d’ous de truita de riu (o de salmó)

Picar la ceba tendra i fregir-la poc a poc en una paella amb una mica d’oli. Picar el carbassó amb pell a dauets i afegir-los. Coure les dues verdures a poc foc fins que quedin ben toves. Salpebrar i reservar.

Pelar els llagostins y saltejar els caps en una paella amb una mica d’oli durant 4-5 minuts a foc fort. Xafar els caps damunt d’un colador i reservar el suc resultant. Quan ja sigui fred, afegir una mica d’oli i els ous de peix. Barrejar bé. (No posar-hi vinagre, doncs els ous perdrien el seu color).

Pelar i picar l’all i daurar-lo en una paella amb una mica d’oli. Salar els llagostins i saltejar-los breument. Empolsinar amb julivert picat.

En una safata de forn, posar la meitat de les bases de les crestes damunt d’un paper de forn. Cobrir-les amb una porció de verdures i 2 llagostins. Tapar-les amb les altres bases (sense sellar). Batre l’ou, pintar les crestes pel damunt i empolsinar amb les llavors de sèsam. Tenir-les al forn a 180º C durant 12-15 minuts (fins que es vegin daurades).

Netejar les fulles d’enciam, escórrer-les i picar-les. Servir les crestes acompanyades de l’enciam i regar aquest amb l’oli dels caps de llagostins. Decorar amb una branqueta de julivert o empolsinar amb julivert picat.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)