XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Cistells de pa i ou amb “sabayón de txakoli”
18/12/2012
(Karlos Arguiñano) Per a 4 persones: 4 panets rodons de pa de llavors Per al “Sabayón de txakoli”: Per als cistells, tallar les tapes dels panets i reservar-les. Retirar la molla de l’interior. Col·locar els panets en una safata per a forn i torrar-los durant 10-12 minuts a 180º C (amb el forn pre-escalfat). Reservar. Pelar i picar la ceba i posar-la a coure en una paella amb una mica d’oli. Quan s’estovi, tallar el pernil en daus, afegir-lo i saltejar-lo. Reservar. Posar aigua a escalfar en una cassola àmplia i plana amb un rajolí de vinagre i un polsim de sal. Quan comenci a bullir, baixar la intensitat del foc, trencar els ous i introduir-los un a un a l’aigua. Cuinar-los durant 4 minuts aproximadament. Retirar-los a un plat amb ajuda d’una escumadora i reservar-los. Pel “Sabayón de txakoli”, separar les clares dels rovells. Col·locar els rovells en un bol al bany Maria. Afegir unes gotes de suc de llimona i muntar amb una batedora de varetes elèctrica. Quan adquireixin consistència, abocar el txakoli a poc a poc i seguir muntant fins que quedi una espècie de crema. Omplir els cistells de pa amb la barreja de pernil i ceba i col·locar un ou damunt de cada panet. Posar a punt de sal. Cobrir amb el “Sabayón de txakoli” i gratinar-los. Servir un cistell de pa farcit i la seva tapa per comensal. Decorar amb julivert. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||