XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS SANT QUIRZE DEL VALLÈS BARCELONA 669.56.38.33 xagarr@gmail.com Informació legal

EL BLOG DE XAVIER GARRIDO

Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar

Inici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons

Hamburgueses d’arròs i llenties
18/12/2012

(Karlos Arguiñano)

Per a 4 persones:

200 gs. de llenties
200 gs. d’arròs rodó
1 ceba
1 porro
1 ceba tendra
1 pastanaga
1 all
Oli d’oliva verge extra
Aigua
Sal
1 fulla de llorer
Julivert (per decorar)

Per a la salsa:
1 got de salsa de tomàquet
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de salsa anglesa

En una cassola introduir les llenties juntament amb la ceba, el porro i una fulla de llorer. Cobrir amb aigua i deixar coure durant 30-35 minuts. Salar. Quan s’hagin estovat, retirar la ceba, el porro i la fulla de llorer. Escórrer i reservar el brou i també les llenties.

Pelar i picar la ceba tendra i la pastanaga finament i posar a coure (pochar) en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Salar i reservar.

Posar un all picat i pelat sencer en una cassola amb una mica d’oli. Afegir l’arròs, remenar-ho una mica i abocar el doble d’aigua i una miqueta més. Salar i coure durant 15-16 minuts. Barrejar les llenties amb l’arròs i les verdures cuites. Amassar fins que quedi una massa homogènia (si no queda molt consistent es pot afegir una mica de pa rallat).

Mullar-se  les mans perquè no s’enganxi la massa i formar 8 hamburgueses. Col·locar-les sobre un plat untat amb oli (perquè no s’enganxin) i fregir-les en una paella amb oli, 4 minuts per cada costat.

Per fer la salsa, posar a reduir en un cassó el brou de les llenties amb la salsa de tomàquet, la salsa de soja i la salsa anglesa. Servir dues hamburgueses per comensal i acompanyar-les amb la salsa de tomàquet. Decorar amb una branqueta de julivert.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)