XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Hamburgueses d’arròs i llenties
18/12/2012
(Karlos Arguiñano) Per a 4 persones: 200 gs. de llenties Per a la salsa: En una cassola introduir les llenties juntament amb la ceba, el porro i una fulla de llorer. Cobrir amb aigua i deixar coure durant 30-35 minuts. Salar. Quan s’hagin estovat, retirar la ceba, el porro i la fulla de llorer. Escórrer i reservar el brou i també les llenties. Pelar i picar la ceba tendra i la pastanaga finament i posar a coure (estofar) en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Salar i reservar. Posar un all picat i pelat sencer en una cassola amb una mica d’oli. Afegir l’arròs, remenar-ho una mica i abocar el doble d’aigua i una miqueta més. Salar i coure durant 15-16 minuts. Barrejar les llenties amb l’arròs i les verdures cuites. Amassar fins que quedi una massa homogènia (si no queda molt consistent es pot afegir una mica de pa rallat). Mullar-se les mans perquè no s’enganxi la massa i formar 8 hamburgueses. Col·locar-les sobre un plat untat amb oli (perquè no s’enganxin) i fregir-les en una paella amb oli, 4 minuts per cada costat. Per fer la salsa, posar a reduir en un cassó el brou de les llenties amb la salsa de tomàquet, la salsa de soja i la salsa anglesa. Servir dues hamburgueses per comensal i acompanyar-les amb la salsa de tomàquet. Decorar amb una branqueta de julivert. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||