XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Coca de Mallorca
18/12/2012
300 gs. de farina Fer la massa amb la farina, el llard i la sal. Posar aigua en petites quantitats fins aconseguir la textura de massa de pa. Desfer el llevat en una mica d’aigua tèbia (la mínima possible), incorporar-lo a la massa i barrejar bé. Treballar tot el conjunt una estona sobre el marbre pressionant i amassant amb força. Amb el rodet, donar la forma corresponent a la coca i col·locar-la sobre un paper d’alumini empolsinat amb farina. Acabar de donar-li forma, deixant-la una mica més gruixuda a les vores. Col·locar tot el conjunt sobre una safata de forn, cobrir amb un drap humit i deixar en un lloc tebi un mínim de ¾ d’hora. Mentrestant, bullir els espinacs amb sal i tallar les cebes a trossets, incloent una mica de les parts verdes de les mateixes. Passat el temps de repòs de la massa, repartir els espinacs ben escorreguts per damunt de la massa i tot seguit escampar-hi els trossets de les cebes. Empolsinar la coca amb una mica de pebre vermell dolç, col·locar trossos de sobrassada al gust i amanir amb una mica d’oli. En el forn ja calent (180-200º C) i amb la part inferior encesa, col·locar la safata amb la coca a la meitat baixa del mateix durant, aproximadament, 20-25 minuts. Tot seguit, encendre també la part superior i deixar, amb les dues parts en marxa, durant 5 minuts més. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||