XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Pastís de ceba
10/12/2023

(Alfarería Rosa)

Per a la massa :

350 gr. de farina de força
120 gr. de llard de porc
Sal
1 ou
Vi blanc

Per al farciment:

2 cebes grans
50 gr. de llard de porc
5 ous
Un pot de crema de 250 gr.
50 gr. de formatge ratllat
Sal
Pebre

Fer la massa barrejant la farina amb el llard en petits trossos, una culleradeta de sal, l’ou i la quantitat de vi blanc per a aconseguir una consistència correcta.

Deixar descansar mitja hora a la nevera.

Mentre, preparar el farciment ofegant en el llard les dues cebes tallades en juliana. Estovar bé. Apartar i refredar.

Treure la massa de la nevera, tallar-la en dues parts i, amb un rodet de pastar, formar la base del pastís. Amb molta cura estendre-la en un motlle rodó.

Batre 4 ous, salpebrar-los, afegir la ceba ofegada, la crema i el formatge ratllat. Barrejar i abocar dins del motlle.

Formar la part de dalt, estenent l’altra meitat de la massa i, amb molta cura i amb l’ajut del rodet de pastar, cobrir el pastís i punxar aquesta coberta amb una forquilla a fi que no retingui vapor i s’infli. Pintar amb ou batut i enfornar a temperatura mitjana fins que es dauri. Deixar reposar fins que estigui tèbia i servir. Pot menjar-se freda.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)