XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Empanades criolles
10/12/2023

(Alfarería Rosa)

Per a la massa:

1 Kg. de farina
200 gr. de greix a temperatura ambient (més aviat tova)
1 tassa gran d’aigua tèbia amb una cullerada de sal

Per al farciment:

1 Kg. de bola de llom, (o una altra per a milaneses) picada a ganivet
200gr. de greix
½ tassa d’oli de gira-sol
3 cebes grans picades molt fines
5 o 6 cebes de verdejo picades molt fines
3 alls porros picats molt fins
Olives verdes
3 ous durs
Panses de raïm prèviament remullades
Sal
All molt
Pebre vermell
Comí
2 cullerades de sucre negre
Un cub de brou de verdures

Preparar la massa:

Esmicolar el greix i barrejar-lo amb la farina. Agregar-hi l’aigua tèbia i amassar. Si queda molt sec agregar més aigua. En cas contrari agregar més farina. Ha de quedar un brioix tendre fàcil de pastar. Deixar descansar mentre es prepara el farciment.

Preparar el farciment:

En una cassola gran escalfar l’oli i el greix. Blanquejar-hi (sense daurar) la ceba, el verdejo i el porro. Incorporar la carn i cuinar fins a blanquejar-la. Si és necessari tirar part del brou de verdures bullint. Agregar les panses, els ous durs picats i les olives.

Finalment i abans d’apagar el foc incorporar el sucre negra, la sal i les espècies (si es tiren abans donen gust amarg). Deixar refredar remenant de tant en tant per barrejar bé.

Preparar les empanades:

Fer un xoriço amb la massa i dividir-la en panets. Estirar-los amb el rodet fins obtenir el gruix desitjat (no gaire fi).

Amb una tapa d’aproximadament 12 a 15 cm. de diàmetre, tallar els discos de massa. Emplenar. Pintar amb ou batut i cuinar en forn el més fort possible. S’ha de recordar que, excepte la massa, la resta ja està cuit, pel que no s’ha d’allargar l’enfornat, doncs no sortirien sucoses.

Nota: Per picar la carn a ganivet, demanar que la tallin en fetas fines (tipus milaneses). Col·locar-les en un plat, les unes sobre les altres i posar-les al congelador. Una vegada congelades es poden picar molt fàcil.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)