XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Mongetes seques amb xorisso i cansalada
10/12/2023

(Alfarería Rosa)

La nit anterior posar en remull les mongetes, el xoriço i la cansalada sencers. L’endamà escórrer tot bé i posar a coure en aigua freda, la suficient perquè ho cobreixi, amb l’olla tapada i a foc lent. Vigilar de tant en tant i, si el brou es reduís molt, afegir una mica d’aigua freda perquè no es quedin seques. El temps de cocció depèn de la classe de les mongetes, però oscil·la entre una hora i una hora i mitja.

Quan estan ja gairebé cuites afegir sal al gust.

Mentre couen les mongetes preparar un sofregit amb la ceba molt picada.

Un cop daurada, afegir una cullerada de farina i mitja de pebre vermell dolç, remenant bé tot en la paella uns instants.

Treure el xoriço i la cansalada de les mongetes, afegir a l’olla el sofregit anterior i deixar que tot junt doni un bull perquè espesseixi el brou.

Incorporar el xoriço i la cansalada, partits a trossos, just abans de servir.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)