XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Mongetes pintes en potatge
10/12/2023
(Alfarería Rosa) Per a 4 persones: 400 g de mongetes pintes Posar les mongetes pintes en remull la nit anterior. Posar els dos litres d’aigua en una olla de fang gran i incorporar les mongetes (sense l’aigua de remullar). Afegir sal al gust i posar damunt del foc moderat. Vigilar perquè en bullir no surti l’aigua de l’olla. Deixar bullir uns 55 minuts, però abans d’apagar el foc, assegurar-se que les mongetes estan toves i per tant, fetes. Mentrestant, fer un sofregit amb l’oli, la ceba neta i tallada en tiretes i el tomàquet també tallat i xafat. Quan el sofregit ja estigui llest, posar-lo en un colador i afegir a l’olla de mongetes. Deixar bullir uns cinc minuts. No apagar el foc encara. Netejar la col i tallar-la a trossos. Afegir a l’olla junt amb els altres ingredients. Incorporar les espècies i deixar bullir uns 10 minuts. El guisat estaria llest per degustar. Nota: Es poden menjar de diverses maneres: El potatge tal qual. El potatge més arròs, que es tirarà a l’olla en el moment de posar el sofregit. I el potatge amb unes sopes fines de pa del dia anterior. En aquest cas, primer posar les sopes de pa dins del plat de cadascú i després tirar amb un cassó, el potatge amb brou, la verdura i les mongetes pintes. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||