XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Xai al forn en cassola de fang
10/12/2023
(Alfarería Rosa) En primer lloc escalfar el forn entre 420-480 °C. Mantenir aquesta temperatura sobre 30 – 45 minuts. (Aquesta temperatura és per a escalfar, no per a cuinar). Una vegada que la flama desapareix, les brases adquireixen una temperatura de 200- 240 °C, deixar 3-4 grapats de brasa i treure la resta. Regular la temperatura amb el tir i la porta. Mentre s’escalfa el forn trossejar el xai i col·locar-lo en una rostidora de fang. Afegir-li un got d’aigua, sal, orenga, llorer, alls picats, oli i un raig de conyac, tot per sobre del xai. Introduir-ho en el forn de fang refractari quan tingui una temperatura de 220 °C (regular amb el termòmetre). Entre la carn es poden posar trossos de patates, segons el gust de cadascú. Després d’una hora i quart, es podrà degustar el rostit de xai. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||