XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Tarte flambée
6/12/2023
Per a la massa: Encendre el forn a uns 250º perquè vagi escalfant-se. Picar la ceba en tires fines i escaldar en aigua bullent un o dos minuts, perquè s’estovi una mica i perdi el fort. Escórrer i reservar. Fer una muntanya amb la farina a la taula de la cuina o en un bol ampli i, fent un lloc en el centre a mode de volcà, afegir la resta dels ingredients de la massa (la mantega i el llard esmicolats). Anar removent amb els dits barrejant els ingredients fins a fer una massa llisa, voltejant sobre la taula uns minuts. També es poden pastar els ingredients a la batedora o un robot de cuina, si es té a mà a casa. Estendre amb el corró fins a donar-li forma arrodonida, molt fina, amb uns 2-3 mm. de gruix. Passar a una safata de forn coberta de paper de forn. La massa rendeix per fer dos pastissos rodons, o un gran rectangular que ocupi tota la safata. Perquè quedin ben rodones tallar les vores amb un ganivet ben esmolat, ajudant-se d’un cèrcol de bescuit si fa falta. Deixar reposar la massa, una vegada estirada, en fred. Barrejar en un bol els ingredients del farciment, menys la ceba i el bacon. Batre amb batedora o una forquilla fins que quedi homogeni. Estendre el farciment sobre la massa, respectant un centímetre de la vora. Cobrir amb el bacon a petits daus i la ceba escaldada. Enfornar a forn fort uns 8 minuts o fins que es comencin a daurar les vores. Servir al moment, trossejada. Es poden provar diferents versions, encara que sempre hauria de portar ceba. Està molt bona amb ceba i xampinyons. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||