XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Bledes gratinades
9/8/2023
Per a 4 persones: 1 manat d’1 Kg. de bledes Opcional: Tallar les bledes en trossos de 7-8 cm i treure les parts fibroses, Rentar-les bé i bulir-les en aigua amb sal. Escórrer-les i eliminar l’aigua de la cocció. Saltar les bledes en una paella amb oli, però no massa. Es tracta d’eliminar la humitat sobrant. En aquest punt es poden afegir les panses, o el bacon, o el que es vulgui. Greixar amb oli una safata de forn, posar una capa de bledes, aromatitzar-les amb nou moscada, una mica de julivert i la meitat del formatge ratllat. Col·locar una altra capa de bledes i procedir igual que amb l’anterior. Posar la nata en una cassó amb l’ou i un polsim de sal. Coure a foc baix i batre amb les baretes, però sense escalfar-ho molt. Obtenir la textura d’una beixamel. Abocar la salsa sobre les bledes, empolsinar amb pa ratllat i gratinar en el forn calent. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||