XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS      SANT QUIRZE DEL VALLÈS      BARCELONA      669.56.38.33      xagarr@gmail.com       Informació legal   
Rotllets de carn amb salsa
18/12/2012

2 trossos de “tapaplana” fins per persona
Pernil país
1 ou dur per persona
Cordill de cotó

Salsa (per a 12 pers.):
1 ceba mitjana
1 pastanaga mitjana
3 tomàquets madurs mitjans
1 branca d’api petita
2 alls
Julivert
12 ametlles torrades, aprox.
25-30 pinyons, aprox.
Pebre vermell dolç
1 pastilla de xocolata “Fondant”
Brou de carn o pollastre
Oli, sal

Preparació rotllets:

Col·locar en el centre dels trossos de carn, un trosset petit de pernil i mig ou dur, amb la part del rovell cap a baix.

Enrotllar la carn i lligar els rotllets amb el fil de cotó. Salar-los una mica per fora, enfarinar-los i fregir-los en una paella amb oli. Reservar apart.

Preparació salsa:

Posar oli en una cassola, aprofitant també el que quedi de fregir la carn.

Passar per la picadora la ceba, la pastanaga i l’api. Posar-lo a la cassola, junt amb el pebre vermell a gust i daurar-lo una mica. Mentrestant, picar l’all, el julivert i les ametlles i pinyons.

Afegir-lo a la cassola i també incorporar els tomàquets ratllats. Remenar sovint la barreja per a que no s’enganxi.

Finalment posar la pastilla de xocolata trossejada i la sal a gust.

Afegir a la cassola els rotllets que estaven reservats. Posar una mica de brou i bullir tot a foc lent. A base de brou, aconseguir la quantitat de salsa suficient.

Consells:

Queda millor si es fa el dia abans i després, abans de menjar, se li dóna el darrer bull.

Acompanyar amb patates bullides, ja preparades o amb un flam d’arròs blanc.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)