Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar | |||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Focaccia – 2
28/7/2024
450 gr de farina de força En un bol pastar la farina juntament amb el llevat, la llet, l’oli, el sucre i la sal. Pastar durant uns 5-7 minuts fins aconseguir una massa no excessivament enganxosa (ambi pastadora elèctrica millor). Tapart la massa amb un drap humit i deixar reposar en un lloc càlid durant 1 hora o fins que hagi doblat el seu volum. Passat aquest temps disposar la massa fermentada sobre una superfície enfarinada. Amb ajuda d’un corró estirar fins a aconseguir un rectangle de 0,5 cm de gruix. Dividir la massa en 6 tires, tallant en el sentit mes llarg. Disposar-les en una safata de forn sobre una base de silicona o paper de forn, no deixant molt espai entre elles perquè quan fermentin s’uneixin. Tapar i deixar fermentar 30 minuts més. Passat aquest temps pintar les tires amb oli i repartir les olives, tomàquets i ceba en cada tira. Humitejar-se els dits i pressionar la massa entre les verduretes per crear els forats inconfusibles de les focaccies. Empolsinar amb la farigola i la sal en escames. Enfornar a 200 °C. durant 10-15 minuts o fins que la focaccia estigui daurada. Una vegada enfornada retirar del forn i tornar a pintar amb oli d’oliva. Per portar-les a la taula es recomana separar les tires, (en haver-se unit amb la fermentació i l’enfornat se separaran bé) deixant entreveure pels laterals la textura interior de la focaccia. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||
Xavier Garrido Tosquellas | 669 563 833 | xagarr@gmail.com | Informació legal |