XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS      SANT QUIRZE DEL VALLÈS      BARCELONA      669.56.38.33      xagarr@gmail.com       Informació legal   
Roast beef
18/12/2012

Un rodó de vedella d’1 Kg. (aprox.)
1 o 2 pastanagues
1 ceba gran
Pebre negre en gra
3 o 4 alls
Pebre negre en pols
Farigola, sal, oli
2 fulles de llorer
Vi negre

S’adoba la carn amb sal i pebre com per a fregir. Es col·loca en una cassola i s’afegeix la pastanaga tallada a rodanxes, la ceba tallada a trossos no molt petits, els alls sencers i pelats, la farigola en branques, les fulles de llorer i alguns grans de pebre negre (pot afegir-se alguna herba més).

S’afegeix el vi de forma que quedi un fons d’un dit a la cassola. Es col·loca a la nevera donant-li la volta a la carn cada 12 hores.

48 hores després de haver-lo col·locat, es retira de la nevera i s’aparta la carn sense netejar-la (només retirar els trossos de ceba pastanaga, etc. que puguin quedar-se enganxats).

En una cassola amb oli ben calent, fregir durant 8 minuts per cada una de les 3 cares, començant per la que te la capa de greix.

Un cop retirada la carn ja fregida, afegir a l’oli sobrant el suc que ha contingut la carn durant les 48 hores, degudament colat i deixar-lo bullir una mica.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)