XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS | SANT QUIRZE DEL VALLÈS | BARCELONA | 669.56.38.33 | xagarr@gmail.com | Informació legal |
EL BLOG DE XAVIER GARRIDOAllò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessarInici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons Minmeu Comarques |
Calamars amb salsa americana
20/10/2020
1 kg. de calamars Netejar els calamars i tallar-los en anelles. Picar els alls, la ceba i les escalunyes, i coure’ls amb l’oli en una paella gran o una cassola. Tallar les pastanagues a troços i afegir-les junt amb les herbes provençals. Salpebrar i cuinar a fog mig uns 8 minuts. Incorporar la farina i barrejar-la bé amb el sofregit durant un parell de minuts. Regar amb el vi i deixar que evapori l’alcohol. Afegir els tomàquets i fregir-los perquè es desfasin. Incorporar el concentrat de tomàquet i la cayena (si l’hi volem). Tirar-hi el brandy i deixar que redueixi. Triturar amb la batedora fins que quedi ben homogènia, i si no es veu una salsa prou fina i suau, es pot colar amb el xinès. Incorporar els calamars i cobrir tot amb el brou. Quan comenci a bullir, baixar el fog, tapar l’olla i cuinar-ho 30 minuts. Destapar l’olla, pujar el fog una mica i cuinar-los uns 20 minutos més, o fins que estiguin tendres, vigilant si cal més líquid. Corregir de sal i pebre si calgués. Nota. Si només es vol fer la salsa per tenir-la disponible per un altre moment, després de triturar (i colar, si cal), incorporar el brou i cuinar la salsa uns 5 minuts. Corregir de sal i pebre si cal. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) ![]() |
|