XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Mascarpone
19/7/2020

Ingredients:

1 litre de nata líquida
1/4 de cullerada de postres de “cremor tàrtar”

Utensilis:

Tela de formatger
Termòmetre

Escalfem la nata al bany maria fins que aconsegueix 85 graus de temperatura. Si féssim l’escalfament directament en una cassola se’ns podria enganxar i cremar part de la nata a la base de la nostra cassola.

Afegim la meitat del cremor tàrtar i remenem sense parar durant diversos minuts. Si no es quallés la nata, afegim la resta del cremor. Però és possible que amb molt poca quantitat aconseguim que la nata es qualli.

Colem en un colador recobert amb tela de formatger i, lligant les quatre cantonades de la tela, la pengem i deixem escórrer durant una hora.

Passem el formatge a un bol i ja es pot menjar o es pot conservar a la nevera durant un parell de setmanes.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)