XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Massa per a pizza – 4
19/7/2020

http://www.kike.c.telefonica.net/endosan/pizza.htm

· Ingredients (per a 4 pizzes)

320 gr. de farina de força (la que venen en botigues de comestibles també és válida, però millor la de força)
20 gr. de llevat per a panificació
1/2 got de llet
1 culleradeta rasa de sal

· Preparació

En una mica d’aigua temperada, es dilueix el llevat. Es disposa la farina en un bol i s’aboca sobre ella el llevat diluït, afegint-li la llet en la qual s’haurà dissolt la sal. Es pasta tot el conjunt fins a obtenir una massa homogènia i molt suau, afegint sempre que sigui necessari aigua o farina, perquè ja se sap que no totes les farines embeuen la mateixa quantitat de líquid. Sempre que s’afegeixi líquid, aquest ha de ser temperat.

Ara cal deixar llevar la massa. La seva durada depèn principalment de la temperatura ambient, una bona temperatura és de 30 graus Cº. i amb un bon grau d’humitat. Per garantir la humitat i que la massa no faci escorça, taparem el recipient amb un drap humit. (es pot greixar el recipient perquè no s’hi enganxi la massa).

Una vegada que la massa hagi pujat, (ha de doblar el volum com a mínim) es divideix en 4 parts i amb cadascuna d’elles es forma una pilota. Amb les mans es va aixafant cada bola i, donant-los un moviment circular, es van formant els discos d’un gruix de 1/2 centímetre com a màxim. Les vores han de ser alguna cosa mes gruixudes que el centre, per poder retenir sense que s’aboquin, els ingredients amb què es vulgui compondre la pizza.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)