XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Com fer pa – 5 (“La Ciabatta”)
18/7/2020

El que hem vist a dalt és la preparació de “La Ciabatta”, pa típic del nord d’Itàlia.

Aquest pa necessita una massa més aviat humida i cap pastat després de la primera llevada. Per donar-li forma, tallar un tros de més o menys 750 gr (mitg quilo de farina + l’aigua) i estirar-lo, sense deixar anar els dits de la massa, en un sol moviment.

Tenint un forn que arribi a més de 400º, deixar llevar (abans d’enfornar), màxim 10-15 min. Tenint un forn de cuina casolana, deixar llevar una mica més i posar-lo quan el forn estigui ben calent.

Els temps de cocció varien de 35 a 50 minuts segons la temperatura del forn i el gruix dels pans.

· Important

Els pans han de ser tots del mateix gruix (aprox.) per no tenir temps de cocció diferents.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)