XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Com fer pa – 2
18/7/2020

Tot el que un elabora amb les seves mans, és més preuat per al paladar, sigues pacient i espera que es refredi, i la primera llescada prova-la només amb un raiget d’oli.

· Ingredients

750 gs. de farina
Un got d’aigua tèbia
40 gs. de llevat per a pa (el venen ja en porcions)
1 ou
Sal (optatiu, però el millora moltíssim)
Oli d’oliva

· Elaboració

Pas 1. Quan anem a pastar escalfar el forn a 250 graus.

Pas 2. En un bol profund es desfà el llevat amb l’aigua i s’afegeix l’ou, es barreja tot bé amb la sal. A continuació se li va afegint la farina a poc a poc i es pasta enèrgicament procurant que la massa es desenganxi del bol, si no fos així se li continuarà afegint farina fins que això succeeixi. El pastat ha de durar un mínim de deu minuts. Quant més es treballi millor estarà el pa.

Pas 3. A continuació s’unten bé les mans amb oli per donar-li forma al pa, i perquè a més de donar-li molt bon sabor es desprèn la massa de les mans amb molta facilitat.
S’unta bé amb oli una safata de forn (a ser possible tèbia).
Es forma el pa en el centre, s’abriga bé amb draps de cuina o qualsevol tros de drap de llana. Això és molt important, perquè la massa fermentI molt més ràpid.
Si es pot posar prop d’una calefacció o qualsevol font de calor, moltíssim millor. En una mitja hora o tres quarts estarà llesta. Ha de créixer almenys el doble del seu volum.

Pas 4. Aquest és el moment de baixar la temperatura del forn a uns 180 graus i ficar el pa. No sense abans fer-li longitudinalment un parell de talls (perquè no trenqui malament). El temps de cocció serà d’uns quaranta a quaranta-cinc minuts. Quan estigui daurat se li pot donar la volta perquè dauri també una mica la base.

Aquest pa a més de ser deliciós, dura tendre gairebé una setmana.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)