XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Com fer pa – 2
18/7/2020
Tot el que un elabora amb les seves mans, és més preuat per al paladar, sigues pacient i espera que es refredi, i la primera llescada prova-la només amb un raiget d’oli. · Ingredients 750 gs. de farina · Elaboració Pas 1. Quan anem a pastar escalfar el forn a 250 graus. Pas 2. En un bol profund es desfà el llevat amb l’aigua i s’afegeix l’ou, es barreja tot bé amb la sal. A continuació se li va afegint la farina a poc a poc i es pasta enèrgicament procurant que la massa es desenganxi del bol, si no fos així se li continuarà afegint farina fins que això succeeixi. El pastat ha de durar un mínim de deu minuts. Quant més es treballi millor estarà el pa. Pas 3. A continuació s’unten bé les mans amb oli
per donar-li forma al pa, i perquè a més de donar-li
molt bon sabor es desprèn la massa de les mans
amb molta facilitat. Pas 4. Aquest és el moment de baixar la temperatura del forn a uns 180 graus i ficar el pa. No sense abans fer-li longitudinalment un parell de talls (perquè no trenqui malament). El temps de cocció serà d’uns quaranta a quaranta-cinc minuts. Quan estigui daurat se li pot donar la volta perquè dauri també una mica la base. Aquest pa a més de ser deliciós, dura tendre gairebé una setmana. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||