XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS SANT QUIRZE DEL VALLÈS BARCELONA 669.56.38.33 xagarr@gmail.com Informació legal

EL BLOG DE XAVIER GARRIDO

Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar

Inici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons

Cargols de Bellcaire (a la Gormanda)
18/12/2012

1 Kg. de Cargols Bovers
3 cebes grans
5 tomàquets grans
2 “bitxos” petits
2 pastanagues
Trossets de botifarra blanca i negra
Cansalada de pernil
Sucre (per a la ceba)
Pebre
Oli
Sal

Per netejar dels cargols, omplir la pica de la cuina d’aigua i submergir els cargols, remenant-los una mica sense donar-los cops. Buidar la pica i repetir el procés 6 ó 7 vegades, fins que veiem que l’aigua surt neta.

Molt important, revisarem els cargols un a un i eliminarem aquells que veiem que no estan en bon estat (sabrem si el caragol està en bon estat si surt de la closca al cap d’una estona en contacte amb l’aigua).

Posar aigua en una cassola i escalfar. Quan trenqui la frescor hi posem els cargols. Veurem que comencen a sortir dela closca. Pugem el foc fins que comenci a bullir.

Canviem l’aigua de la cassola (sortirà de color verd). Tornar a omplir la cassola d’aigua, posar-hi 4 cullerades soperes de sal. Bullir uns 30 minuts.

Trossejar les 3 cebes (trossos petits) i daurar-les a foc lent, amb 2 culleradetes de sucre, fins que quedin “transparents”.

Afegir-hi un pessic de sal.

Ratllar els 5 tomàquets i afegir-los al sofregit, juntament amb pastanaga ratllada o a trossets, els 2 bitxos tallats a trossets, el pebre (un pessic), la sal (al gust), la cansalada a trossets

Deixar sofregir i afegir-hi els cargols i trossets de botifarra blanca i negra.

Deixar-ho tot a foc molt lent uns 30 minuts.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)