XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS      SANT QUIRZE DEL VALLÈS      BARCELONA      669.56.38.33      xagarr@gmail.com       Informació legal   
Crêpes
18/12/2012

Per a 9 Crêpes:

125 gs. de farina
2 ous
300 ml. de llet
Una cullerada de mantega
Sal
                                                 
Salsa de suggeriment:
250 ml. de crema de llet
1 culleradeta de postra de mostassa
1 cullerada sopera de ketchup
Barrejar en un caçó al foc fins que quedi cremós

Barrejar tos els ingredients i remenar amb el braç elèctric o amb la batedora de barretes fins que quedi una crema molt fina.

Preparar a part el farciment que pot consistir en diversos elements, sempre tallats petits, com xampinyons fregits amb all i julivert, o pernil sofregit, o gambes fregides, o d’altres ingredients que puguin ser interessants.

Es poden utilitzar formatges per farcir els crêpes o per acompanyar algun dels ingredients.

Posar al foc mig una paella antiadherent untada amb molt poc oli o mantega i abocar-hi la mida d’una tassa de cafè de la crema que s’ha preparat, movent ràpidament la paella en sentit giratori, per a que s’escampi la crema per tota la seva superfície.

Esperar uns segons a que quedi compacte i quan es vegi que comença a estar daurada per sota, amb l’ajut de dues espàtules donar-li la volta a la massa que ja serà consistent.

Posar en el centre el farciment al gust i anar doblant i tancant la massa amb les espàtules fins anar obtenint la forma desitjada (allargada, quadrada, triangular). 

Es poden servir acompanyats d’alguna salsa com la que es suggereix.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)