XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Canelons de verdures
17/10/2014
20 canelons Netejar i trinxar les verdures i les nous amb la picadora i fregir-les en una paella amb un raig d’oli i un polsim de sal, a foc suau. Quan comencin a veure’s cuites, afegir-hi el vi i deixar una estona fins que s’evapori. A part preparar una beixamel: Desfer la mantega amb un rajolí d’oli a foc suau i afegir-hi la farina remenant una mica perquè aquesta es cogui. Anar incorporant la llet, remenant a la vegada, fins obtenir la textura cremosa de la beixamel. Salar. Quan les verdures ja estiguin cuites, posar-hi 6 cullerades de beixamel i reservar la resta. Remenar per tal de que s’integrin bé les verdures i la beixamel. Deixar reposar 1/2 hora com a mínim. En una olla portar a bullir abundant aigua amb sal. Quan estigui bullint, posar-hi els canalons d’un en un, no deixant que l’aigua deixi de bombollejar. Un cop cuits, canviar-los l’aigua calenta per aigua freda. Quan ja estiguin freds, posar-los damunt d’un drap de cuina perquè absorbeixi l’aigua. Muntar-los amb el farciment de verdures i dipositar-los en una safata de forn, untada amb mantega. Afegir-hi la beixamel (si ha quedat massa espessa, sempre s’hi pot afegir una mica de llet, posant-ho al foc un minut més) i el formatge ratllat i gratinar. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||