XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Coca de forner
18/7/2013

250 gs. de farina
½ pastilla de llevat
25 gs. de llet en pols
135 ml. d’aigua
3 cullerades de sucre (mida sopera)
1 culleradeta de sal (mida de cafè)
2 culleradetes de vainilla ensucrada en pols (mida de cafè)
20 gs. de “Ligeresa” o 15 gs. de mantega
50 ml. d’oli d’oliva
Anís dolç
Xocolata en pols i/o sucre per empolsinar

En un bol posar el llevat, ½ culleradeta (mida cafè) de sucre i 1 i ½ cullerades de farina. Barrejar molt bé, incorporant l’aigua tèbia i remenar per integrar bé els ingredients. Deixar reposar 10 minuts. Després d’aquest temps, haurà de tenir un aspecte escumós.

Barrejar la resta de farina, la llet en pols, la resta de sucre, la sal, la vainilla, la mantega a trossets i l’oli i incorporar-hi el preparat que ha reposat 10 minuts. Amassar durant 12 minuts. Col·locar la massa en un bol enfarinat i tapar amb un drap. Deixar reposar uns ¾ d’hora (fins que dobli el volum).

Donar forma de coca amb les mans o el rodet sense fer molta pressió i col·locar en una safata amb paper de forn. Posar un pot o safata amb aigua calenta a la base del forn apagat i col·locar-hi la safata amb la coca, a una alçada mitja. Deixar 90 minuts.

Un cop passat aquest temps, treure la coca del forn i pre-escalfar-lo a 180ºC. Mentrestant, pintar la coca amb una mica d’oli i empolsinar la massa amb abundant sucre i/o amb xocolata en pols. Coure la coca uns 15 o 20 minuts, fins que es vegi ben daurada (si cal, posar-la uns minuts a gratinar per tal que es desfaci el sucre, vigilant molt que no es cremi).

Retirar i empolsinar immediatament amb l’anís, perquè cristal·litzi. Deixar refredar damunt d’una reixeta.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)