XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Coca de forner
18/7/2013
250 gs. de farina En un bol posar el llevat, ½ culleradeta (mida cafè) de sucre i 1 i ½ cullerades de farina. Barrejar molt bé, incorporant l’aigua tèbia i remenar per integrar bé els ingredients. Deixar reposar 10 minuts. Després d’aquest temps, haurà de tenir un aspecte escumós. Barrejar la resta de farina, la llet en pols, la resta de sucre, la sal, la vainilla, la mantega a trossets i l’oli i incorporar-hi el preparat que ha reposat 10 minuts. Amassar durant 12 minuts. Col·locar la massa en un bol enfarinat i tapar amb un drap. Deixar reposar uns ¾ d’hora (fins que dobli el volum). Donar forma de coca amb les mans o el rodet sense fer molta pressió i col·locar en una safata amb paper de forn. Posar un pot o safata amb aigua calenta a la base del forn apagat i col·locar-hi la safata amb la coca, a una alçada mitja. Deixar 90 minuts. Un cop passat aquest temps, treure la coca del forn i pre-escalfar-lo a 180ºC. Mentrestant, pintar la coca amb una mica d’oli i empolsinar la massa amb abundant sucre i/o amb xocolata en pols. Coure la coca uns 15 o 20 minuts, fins que es vegi ben daurada (si cal, posar-la uns minuts a gratinar per tal que es desfaci el sucre, vigilant molt que no es cremi). Retirar i empolsinar immediatament amb l’anís, perquè cristal·litzi. Deixar refredar damunt d’una reixeta. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||