|
Coca de forner (base per a la de Sant Joan)
18/7/2013
250 gs. de farina Barrejar la farina amb el llevat i després afegir-hi la resta d’ingredients, excepte l’anís i el sucre per empolsinar. La mantega posar-la a trossets i l’aigua al final, de mica en mica i anant remenat al mateix temps. Amassar damunt del marbre durant 10 minuts. Col·locar la massa en un bol enfarinat i tapar amb un drap. Deixar reposar uns ¾ d’hora (fins que dobli el volum). Donar forma de coca amb les mans o el rodet sense fer molta pressió i col·locar damunt d’un paper de forn lleugerament enfarinat, tapant-ho de nou amb un drap. Deixar reposar uns altres ¾ d’hora (fins que dobli el volum). Pre-escalfar el forn a 180º C. Posar el conjunt en una safata de forn, empolsinar la massa amb abundant sucre i coure-ho al forn uns 15 o 20 minuts (fins que es vegi ben daurada). Retirar i empolsinar immediatament amb l’anís, perquè cristal·litzi. Deixar refredar damunt d’una reixeta. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) ![]() |
|