XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS SANT QUIRZE DEL VALLÈS BARCELONA 669.56.38.33 xagarr@gmail.com Informació legal

EL BLOG DE XAVIER GARRIDO

Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar

Inici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons

Coca de forner (base per a la de Sant Joan)
18/7/2013

250 gs. de farina
½ pastilla de llevat
25 gs. de llet en pols
135 ml. d’aigua
2 cullerades de sucre (mida sopera)
1 culleradeta de sal (mida de cafè)
1 culleradeta de vainilla ensucrada en pols (mida de cafè)
20 gs. de “Ligeresa” o 15 gs. de mantega
50 ml. d’oli d’oliva
Anís dolç
Sucre per empolsinar

Barrejar la farina amb el llevat i després afegir-hi la resta d’ingredients, excepte l’anís i el sucre per empolsinar. La mantega posar-la a trossets i l’aigua al final, de mica en mica i anant remenat al mateix temps.

Amassar damunt del marbre durant 10 minuts. Col·locar la massa en un bol enfarinat i tapar amb un drap. Deixar reposar uns ¾ d’hora (fins que dobli el volum).

Donar forma de coca amb les mans o el rodet sense fer molta pressió i col·locar damunt d’un paper de forn lleugerament enfarinat, tapant-ho de nou amb un drap. Deixar reposar uns altres ¾ d’hora (fins que dobli el volum). Pre-escalfar el forn a 180º C.

Posar el conjunt en una safata de forn, empolsinar la massa amb abundant sucre i coure-ho al forn uns 15 o 20 minuts (fins que es vegi ben daurada).

Retirar i empolsinar immediatament amb l’anís, perquè cristal·litzi. Deixar refredar damunt d’una reixeta.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)