XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Pasta
18/12/2012

250 gs. de farina
2 ous (2 ous per cada 250 gs. de farina)
(Si s’hi posa alguna verdura que afegeixi humitat, llavors es pot necessitar una mica més de farina)
1 culleradeta de sal

Opcionalment:

200 gs. d’espinacs congelats o pastanagues

Si es fa amb espinacs o pastanaga, bullir la verdura, escórrer-la i saltejar-la en una paella amb oli.

Tot seguit trinxar la verdura amb el braç elèctric ben fina i en el cas de la pastanaga, colar-la mitjançant un colador xinès.

Barrejar l’ou amb la verdura trinxada i després amb la farina i la sal, fins aconseguir una massa fina que es pugui estirar sense que s’enganxi (si convé afegir-hi algun quantitat addicional de farina a miques).

Fer una primera estirada de la massa amb un rodet (o a peces amb la maquineta de fer pasta), posar una mica de farina pel damunt i escampar-la fregant suaument amb la ma pels dos costats, i deixar que airegi per tal que perdi humitat. Repetir-ho anant-la aprimant cada cop i deixant-la airejar, fins que quedi ben prima. Es pot anar tallant en trossos, fins a obtenir les peces de la llargada desitjada per fer les tallarines, espaguetis, etc.

Quan ja no s’enganxi gens, tallar-la per exemple amb un ganivet de pernil (o amb la maquineta de fer pasta), donant-li la forma que es vulgui (tallarines, espaguetis, quadradets, etc.).

Bullir la pasta amb aigua i sal i servir-la al gust. La pasta fresca necessita menys temps per coure que la seca i per tant, el temps de bullir pot estar en alguns casos en 2 minuts i en altres en 5 minuts.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)