XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Massa per a Pizza (la meva)
18/12/2012

250 gs. de farina
12 gs. de llevat de forner (mitja pastilla)
1 culleradeta de sal
1 i 1/2 cullerades d’oli d’oliva
125 ml. d’aigua tèbia

Ajuntar la farina i la sal i afegir-hi l’aigua de mica en mica, remenant bé.

Desfer el llevat en una mica d’aigua tèbia (la mínima possible), incorporar-lo a la massa i barrejar bé. Treballar tot el conjunt una estona sobre el marbre pressionant i amassant amb força.

Amb el rodet, donar la forma corresponent a la pizza i col·locar-la sobre un paper d’alumini empolsinat amb farina. Acabar de donar-li forma, deixant-la una mica més gruixuda a les vores.

Col·locar tot el conjunt sobre una safata de forn, cobrir amb un drap humit i deixar en un lloc tebi un mínim de ¾ d’hora.

Passat aquest temps, afegir-hi el condiment desitjat.

Posar al forn a uns 180º C (mantenint-lo encès només per la part inferior) a una alçada mitjana i durant uns 20 minuts.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)