XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS SANT QUIRZE DEL VALLÈS BARCELONA 669.56.38.33 xagarr@gmail.com Informació legal

EL BLOG DE XAVIER GARRIDO

Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar

Inici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons

Pa
18/12/2012

250 gs. de farina
125 c.c. d’aigua
12 gs. de llevat de forner (mitja pastilla)
1 culleradeta de sal

Ajuntar la farina i la sal i afegir-hi l’aigua de mica en mica, remenant bé fins que s’aconsegueixi una massa compacta, fina i homogènia. Desfer el llevat en una mica d’aigua tèbia (la mínima possible), incorporar-lo a la massa i barrejar bé. Treballar tot el conjunt una estona sobre el marbre pressionant i amassant amb força.

Dividir la massa en tantes parts com pans es vulguin fer. Donar-les la forma desitjada i col·locar-les en la placa del forn, damunt d’un paper de forn. Amb un ganivet ben afilat, fer uns talls inclinats a la part superior de les peces, per permetre la seva expansió.

Cobrir amb un drap humit i deixar pujar en un lloc tebi fins que doblin el seu volum.

Preparar el forn a 180º C. Col·locar a la part inferior una safata amb aigua a punt de bollir, per tal de generar humitat dins del forn. Posar la safata amb les peces a la part mitja i deixar-la uns 10 minuts o fins que el pa es vegi que ja ha pujat del tot i es comença a coure. Llavors pujar la temperatura del forn a 250º C. i deixar uns 10 o 12 minuts més, fins que es torri el pa per la part de sobre.

Treure les peces i deixar-les refredar damunt d’una reixeta, de manera que no quedin tocant el marbre o la taula.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)