XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Pa (el meu)
18/12/2012
250 gs. de farina Ajuntar la farina i la sal i afegir-hi l’aigua de mica en mica, remenant bé fins que s’aconsegueixi una massa compacta, fina i homogènia. Desfer el llevat en una mica d’aigua tèbia (la mínima possible), incorporar-lo a la massa i barrejar bé. Treballar tot el conjunt una estona sobre el marbre pressionant i amassant amb força. Dividir la massa en tantes parts com pans es vulguin fer. Donar-les la forma desitjada i col·locar-les en la placa del forn, damunt d’un paper de forn. Amb un ganivet ben afilat, fer uns talls inclinats a la part superior de les peces, per permetre la seva expansió. Cobrir amb un drap humit i deixar pujar en un lloc tebi fins que doblin el seu volum. Preparar el forn a 180º C. Col·locar a la part inferior una safata amb aigua a punt de bollir, per tal de generar humitat dins del forn. Posar la safata amb les peces a la part mitja i deixar-la uns 10 minuts o fins que el pa es vegi que ja ha pujat del tot i es comença a coure. Llavors pujar la temperatura del forn a 250º C. i deixar uns 10 o 12 minuts més, fins que es torri el pa per la part de sobre. Treure les peces i deixar-les refredar damunt d’una reixeta, de manera que no quedin tocant el marbre o la taula. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||