XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS SANT QUIRZE DEL VALLÈS BARCELONA 669.56.38.33 xagarr@gmail.com Informació legal

EL BLOG DE XAVIER GARRIDO

Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar

Inici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons

Pastís de xocolata amb nous
18/12/2012

150 gs. de mantega
150 gs. dexocolata sense llet
150 gs. de sucre
6 ous
1 cullerada de farina
100 gs. de nous sense closca
Un motlle de 30 cm de diàmetre, de paret no gaire alta

Guarniment (trufa cuita):
1/4 L crema de llet
250 gs. de xocolata sense llet
8 nous sense closca

Les nous es poden comprar ja trencades però, com les avellanes, són delicades: degut a la quantitat de greix s’enrancien de seguida. Cal tenir compte que siguin acabades de trencar.

Es desfà la mantega al foc. Quan està a mig desfer s’hi tira la xocolata que també s’ha de desfer. A foc lent, es remena i s’ha d’anar amb compte que no s’enganxi. Es treu del foc, s’hi afegeix el sucre i seguidament els rovells d’ou. Després s’hi posa la farina i s’hi barregen les nous una mica picades però a trossets que es trobin. A banda, es munten les clares a punt de neu amb el batedor de varetes elèctric. Es barreja tot amb suavitat. Es prepara el motlle untat amb mantega fosa i espolsat amb farina i s’hi tira la pasta. Es cou al forn a 170º durant 45 minuts. Es treu, es desemmotlla i, quan és fred, es cobreix amb la trufa cuita, que es prepara de la següent manera:

Es posa la crema de llet al foc i quan arrenca el bull s’hi tira la xocolata. Es remena amb un batedor manual de varetes per desfer-la bé. Es deixa refredar i quan és tèbia es tira per damunt del pastís, que ha de ser totalment fred. El pastís es pot col·locar sobre una reixeta amb una plata recollidora a sota. Ràpidament s’entra 10 minuts al congelador. Es treu i es guarneix amb les mitges nous. Es posa a la nevera fins que la crosta de xocolata es pren.

La trufa cuita és útil per a moltes preparacions. Si en sobra es pot posar en un recipient tapat al congelador. La trufa es pot tenir preparada abans. I les nous sense closca.

Conservació: Aquest pastís dura fins a una setmana en bon estat. Es conserva bé a la nevera. Es pot congelar sempre que sigui la base sense cobrir.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)