Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Ales de pollastre amb tamarinde (2)
9/11/2021

6 o 7 ales de pollastre senceres (12 o 14 parts d’ales)
Sal i pebre
¼ tassa d’oli
3 grans d’all finament picats
¼ tassa de concentrat de tamarinde
¼ tassa de vinagre de vi negre
3 cullerades de mel

Rentar les ales i assecar-les. Col·locar-les en un bol i salpebrar.

Posar la paella a foc mitjà, abocar l’oli i agregar l’all, coent fins que estiguin transparents, sense deixar daurar molt ni cremar. Retirar del foc.

En un altre bol barrejar el concentrat de tamarinde, el vinagre, el sofregit d’all i un polsim de sal. Barrejar bé fins a integrar.

Reservar ¼ tassa de la mescla, agregar la resta a les ales, regirar perquè es cobreixin totes amb la salsa. Tapar i portar a la nevera per dues hores més o menys. També es pot fer per la nit i deixar-ho fins a l’endemà, per tenir un sabor més concentrat.

Posar a escalfar el forn a 200°. Col·locar les ales en una safata de forn, rebutjant el líquid de la marinada. Deixar-les al forn 15 minuts, voltejant-les de tant en tant.

Afegir la mel a la mescla reservada. Amb una brotxa cobrir les ales amb aquesta barreja i enfornar uns 15 minuts més. Vernissar cada costat fins que prengui un color daurat.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)  
 
 
Xavier Garrido Tosquellas Telèfon 669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal