XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Coca de Sant Joan
25/6/2021

250 gs. de farina de força
1 ou
40 gs. de llet
50 gs. de mantega
50 gs. de sucre
1 culleradeta de vainilla ensucrada en pols (mida de cafè)
1 llimona
1 taronja
25 gs. de llevat
1 culleradeta de sal

En la llet tèbia diluir la meitat del llevat amb 1 culleradeta de sucre i deixar-ho reposar 10 minuts.

Posar a la batedora la farina de força, el rovell de l’ou (reservar la clara), la resta de llevat, la ratlladura de taronja i de llimona, la vainilla i la barreja de llet, llevat i sucre, que haurà de tenir una consistència com de flam. Amassar 10 minuts a velocitat 2.

Passat aquest temps afegir la sal i amassar 5 minuts més. Després afegir la mantega freda, poc a poc, a daus, i amassar a velocitat 1 o 2 fins que quedi tot ben integrat i lligat.

Treure la massa de la batedora, funyir i fer-ne una bola. Posar-la en un bol enfarinat, tapada amb un drap humit. Deixar-la 20 minuts.

Després dels 20 minuts, treure la massa del bol, allisar-la amb els dits i estirar-la, donant-li la forma de coca.

Posar un pot o safata amb aigua calenta a la base del forn apagat i col·locar la coca en una safata amb paper de forn. Deixar 90 minuts.

Mentrestant, batre la clara d’ou amb un parell de culleradetes de sucre (mida culleretes de cafè).

Després dels 90 minuts, treure la massa del forn i escalfar aquest a 180ºC. Pintar la coca amb la barreja de clara d’ou i sucre i decorar-la amb fruites confitades i/o pinyons al gust, sense pressionar-los. Tenir la coca al forn a 180ºC 20 minuts.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)