XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Tortell de massapà
7/1/2021

250 gs. de farina de força
2 ous
40 gs. de llet
50 gs. de mantega
15 gs. de farina d’ametlla
50 gs. de sucre
200 gs. de massapà
15 gs. de sucre llustre
1 llimona
1 taronja
25 gs. de llevat
1 culleradeta de sal
fruites confitades

En la llet tèbia diluir la meitat del llevat amb 1 culleradeta de sucre i deixar-ho reposar 10 minuts.

Un cop reposada la barreja, posar a la batedora la farina de força, 1 ou, l’altra meitat del llevat, la resta de sucre, la ratlladura de taronja i de llimona i la barreja de llet, llevat i sucre, que haurà de tenir una consistència com de flam. Amassar 10 minuts a velocitat 2.

Passat aquest temps afegir la sal i amassar 5 minuts més. Després afegir la mantega freda, poc a poc, a daus, i amassar a velocitat 1 o 2 fins que quedi tot ben integrat i lligat.

Treure la massa de la batedora, funyir i fer-ne una bola. Posar-la en un bol enfarinat, tapada amb un drap humit. Deixar-la 20 minuts.

Després dels 20 minuts, treure la massa del bol, allisar-la amb els dits i estirar-la amb el curró, donant-li forma rectangular, ben allargada. Posar la làmina de massapà damunt del rectangle i enrotllar-ho. Donar-li forma rodona i ajuntar les puntes (cap i cua).

Posar un pot o safata amb aigua calenta a la base del forn apagat i col·locar el tortell en una safata amb paper de forn. Deixar 90 minuts. Ajuntar la farina d’ametlla i el sucre glaç, barrejant-ho bé. Incorporar una clara d’ou remenada (no cal batuda). Barrejar el conjunt remenant-lo de forma que quedin els tres ingredients integrats.

Després dels 90 minuts, treure la massa del forn i escalfar aquest a 180ºC. Mentre el forn s’escalfa, pintar el tortell amb la barreja d’ametlla, sucre glaç i clara d’ou i repartir troços de fruites per damunt del tortell. Un cop el forn calent, tenir el tortell a 180ºC durant 20 minuts.

Treure’l i deixar-lo refredar damunt d’una reixeta.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)