XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS SANT QUIRZE DEL VALLÈS BARCELONA 669.56.38.33 xagarr@gmail.com Informació legal

EL BLOG DE XAVIER GARRIDO

Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar

Inici Receptes Guitarra Enllaços Contacte Joc de sons Minmeu Comarques

Tortell de massapà
7/1/2021

250 gs. de farina de força
2 ous
100 ml. de llet
60 gs. de mantega
50 gs. de farina d’ametlla
50 gs. de sucre
200 gs. de torró de massapà (sense les fruites)
50 gs. de sucre llustre
1 llimona
1 taronja
20 gs. de llevat
5 gs. de sal

Posar a la batedora la farina de força, 1 ou, el llevat, el sucre, la ratlladura de taronja i de llimona i la llet. Amassar 10 minuts a velocitat 2.

Passat aquest temps afegir la sal i amassar 5 minuts més. Després afegir la mantega freda, poc a poc, a daus, i amassar a velocitat 1 o 2 fins que quedi tot ben integrat i lligat.

Treure la massa de la batedora, funyir i fer-ne una bola. Posar-la en un bol enfarinat, tapada amb un drap humit. Deixar-la 20 minuts.

Treure les fruites del turró i deixar només els 200 gs. de massapà. Treballar-lo damunt de la fusta i fer-ne un cilindre. A mesura que es vagi escalfant amb les mans es podrà treballar millor. No importa si el rotlle es trenca en alguna part.

Després dels 20 minuts, treure la massa del bol, allisar-la amb els dits i estirar-la amb el curró, donant-li forma rectangular. Posar el massapà en un dels costats llargs del rectangle i enrotllar-lo. Donar-li forma rodona i ajuntar les puntes (cap i cua).

Posar un pot o safata amb aigua calenta a la base del forn apagat i col·locar el tortell en una safata amb paper de forn. Deixar 90 minuts. Ajuntar la farina d’ametlla i el sucre glaç, barrejant-ho bé. Incorporar una clara d’ou remenada (no cal batuda). Barrejar el conjunt remenant-lo de forma que quedin els tres ingredients integrats.

Després dels 90 minuts, treure la massa del forn i escalfar aquest a 180ºC. Pintar el tortell amb la barreja d’ametlla, sucre glaç i clara d’ou, i tenir-lo en el forn a 180ºC 20 minuts.

Nota. Les fruites de la barra de turró es tallen a troços petits i es poden incorporar en enrotllar el massapà dins de la massa de farina, o posar-les damunt del tortell abans de ficar-lo al forn.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)