XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Asmarris
18/12/2012

400 g de sardines, seitons, lluç, verats, etc.
1 tomàquet mitjà
4 grans d’all
1 llesca de pa fregit
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1/2 got de vi negre
1/2 got d’aigua o brou de peix
1 fulla de llorer
Una mica de julivert fresc
Sal
Oli d’oliva
1 nyora (opcional)

Posar els alls pelats a coure en una cassola a foc baix, fins que quedin d’un color ben daurat.

Un cop estiguin a punt, posar-los en un morter i afegir-hi el pebre vermell i el julivert tallat ben fi. Quan estiguin picats, posar-hi una llesca de pa fregit (opcionalment s’hi pot incorporar la polpa de la nyora). Finalment incorporar-hi el tomàquet ratllat. Un cop es tingui una massa fina i homogènia, afegir-hi el vi negre i barrejar-ho tot bé.

En una cassola amb oli calent coure aquest preparat, incorporant la fulla de llorer. Un cop evaporat l’alcohol del vi, si es veu massa sec, afegir aigua o brou de peix i deixar reduir.

Tornar-ho a remenar, corregir de sal, i passats uns quants minuts, afegir-hi el peix i deixar-lo coure uns 5-7 minuts.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)