XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Xapatines
20/7/2020

(Xavier Barriga)

250 g. de farina forta de blat
8 g. de llevat de forner
5 g. de sal
13 g. d’oli
140 g. d’aigua
Opcional: Bacon fregit, olives tallades menudes, nous trossejades…

Barrejar tots els ingredients no-opcionals i començar a amassar, afegint l’aigua a poc a poc. Amassar durant 13 o 14 minuts.

A part barrejar si es volen afegir, bacon, olives, nous, etc.

Quan la massa ja estigui lligada, afegir si es volen els ingredients opcionals, assegurant-se en el cas del bacon, que estigui ben fred, per no aportar temperatura a la massa.

Seguir amassant un parell de minuts més, fins que estiguin tots els ingredients ben integrats. Posar en un vol enfarinat i deixar-lo a la nevera tapat, fins el dia següent.

Passades les hores de la nevera, damunt de la taula enfarinada separar porcions individuals, tallant amb una paleta de plàstic trossos de massa. Posar-los en una safata coberta amb paper de forn, sense remenar-los massa. Deixar fermentar uns 45 minuts.

Passat aquest temps, empolsinar-los amb una mica de farina, o pintar-los amb una mica d’ou batut. Posar-los al forn uns 15 minuts, o fins que es vegi que s’han daurat. Si no s’han empolsinat o pintat amb res, tal com es treguin del forn ben calents, es poden pintar amb oli on si hauran barrejat herbes provençals. Deixar-los refredar damunt d’una reixeta.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)