XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Bacallà al “pil-pil” (renovat)
18/12/2012
Per a 4 persones : 600 gs. de bacallà salat Tallar els trossos de bacallà, rentar-los amb força aigua i submergir-los en aigua molt freda durant 24 h. Passat aquest temps, canviar l’aigua, al menys tres cops en 12 hores. Escalfar l’oli d’oliva en una paella afegint-hi els alls tallats a làmines y el mig bitxo. Quan tot plegat es dori, retirar i reservar. En el mateix oli es col·loquen els talls de bacallà amb la pell cap a dalt, deixant que es coguin a temperatura molt suau, 10 minuts aproximadament. Un cop cuit, passar el bacallà a una cassola de fang prèviament tèbia i deixar reposar durant 3 minuts. Llavors, començar a moure la cassola amb cercles rítmics per a que vagi emulsionant la salsa, incorporant l’oli a poc a poc i a raig molt fi. Un cop s’ha incorporat tot l’oli, tornar a escalfar suaument la cassola, sense parar de moure i sense escalfar-ho massa, doncs es tallaria. Muntar el plat amb la salsa com a fons i els alls per damunt del bacallà. *Alternativa de Marc Ribas: (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||