XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS
Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon  669 563 833
xagarr@gmail.com
Informació legal
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Formatge manxec d’uns 350 gs.
20/7/2020

Ingredients:

2 litres de llet d’ovella en brik
1 culleradeta de clorur de calci
1 culleradeta de quall
1 sobre de ferment mesòfil o mescla

Utensilis:

Termòmetre
Tela de formatger
Motlle per a formatge d’1 Kg amb o sense adorn de “pleita”

Seguim les instruccions de la recepta anterior de formatge madur, però en lloc de llet de vaca usarem llet d’ovella. Es pot utilitzar la llet que es ven en brik i que es troba a molts supermercats.

Si desitgem un formatge més suau, podem barrejar un litre de llet d’ovella amb un altre de llet sencera de vaca. Si volem un formatge més cremós és també possible afegir un brik petit de nata per cuinar.

L’ideal per a un formatge manxec és usar un motlle que simula la “pleita”, que és el motlle d’espart que s’usava originalment i que deixa aquesta marca tan caraclerística a la superfície del formatge. Òbviament això és purament estètic i un motlle llis ens servirà perfeclamente, si no tenim un de “pleita”.

El primer premsatge ha de ser suau, amb uns 3 quilos de pressió, però després s’ha de premsar a uns 14 quilos.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)