XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS Sant Quirze del Vallès (Barcelona) |
669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal |
|||
Inici | Receptes | Guitarra | Novel·la | Enllaços | Contacte | Jocs | ||
Formatge manxec d’uns 350 gs.
20/7/2020
Ingredients: 2 litres de llet d’ovella en brik Utensilis: Termòmetre Seguim les instruccions de la recepta anterior de formatge madur, però en lloc de llet de vaca usarem llet d’ovella. Es pot utilitzar la llet que es ven en brik i que es troba a molts supermercats. Si desitgem un formatge més suau, podem barrejar un litre de llet d’ovella amb un altre de llet sencera de vaca. Si volem un formatge més cremós és també possible afegir un brik petit de nata per cuinar. L’ideal per a un formatge manxec és usar un motlle que simula la “pleita”, que és el motlle d’espart que s’usava originalment i que deixa aquesta marca tan caraclerística a la superfície del formatge. Òbviament això és purament estètic i un motlle llis ens servirà perfeclamente, si no tenim un de “pleita”. El primer premsatge ha de ser suau, amb uns 3 quilos de pressió, però després s’ha de premsar a uns 14 quilos. (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper) |
|
|||