XAVIER GARRIDO TOSQUELLAS      SANT QUIRZE DEL VALLÈS      BARCELONA      669.56.38.33      xagarr@gmail.com       Informació legal   
Bacallà a la mel
18/12/2012

Per a 4 persones :

4 filets de bacallà
600 gs. d’espinacs
2 fulles de llorer
4 cullerades soperes de farina
4 culleradetes de postra de mel
Un got de llet
Un gotet d’oli
Sal
Formatge ratllat
Mantega
Panses
Pinyons

En un cassó amb poca aigua calenta, col·locar els trossos de bacallà amb les fulles de llorer. Quan comenci a bullir, retirar el bacallà i posar-lo damunt d’un full de paper de cuina per a que absorbeixi l’aigua i guardar l’aigua de la cocció.

Un cop bullits i ben escorreguts els espinacs, fregir-los amb les panses i els pinyons.

En una paella amb poc foc, posar una mica d’oli i la farina, remenant amb un una batedora manual (barretes). Afegir poc a poc i sense deixar de remenar, l’aigua amb que s’ha bullit el bacallà. Salar i seguir remenant uns minuts fins que quedi cuita la farina.

Afegir les culleradetes de mel i la llet fins aconseguir amb aquests ingredients una beixamel.

Preparar 4 cassoletes de fang amb els espinacs i els trossos de bacallà (si les cassoletes tenen poc diàmetre, col·locar els espinacs com a base i el bacallà damunt).

Cobrir amb la beixamel i gratinar amb el formatge ratllat i una mica de mantega.


(Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)